Rampestreker og læring av atferd inne

Kaizer er nå 7 mnd, og han er en aktiv og leken unghund. Han har utviklet gode ferdigheter på å stjele sokker, eller det som måtte være i hans umiddelbare nærhet. Det blir ekstra morro om vi tobeinte prøver å få tak i det han har, for da er leken godt i gang for hans del. Vi kan ikke skylde på at Kaizer er født som en god tjuv, for det er vi selv som har gitt han meget god opplæring på at det er gøy å stikke av med ting i lek. Så, nå må vi lære at byttehandel også kan være lønnsomt :-)

Kaizer med puta si. ( 08.11.11)

Jeg tenker også at stjeling av ting fra hundens side er et initiativ til aktivitet, samt at ro er noe vi også må trene mye på... siden både vi og Kaizer er aktive sjeler. Eksempelvis ønsker vi at Kaizer skal kunne være rolig når vi lager mat eller spiser. Da belønner vi Kaizer ofte når han ligger rolig, for å elske fram og gjøre den rolige atferden lønnsom. Samtidig får vi da en treningsøkt som kan gi uttelling i andre sammenhenger.

Kaizer får ofte mye godbiter når han ligger rolig. (Orsetsetra, 27.10.11)

At Kaizer ligger rolig når vi spiser er en av de tingene som gjør vårt hundehold greit og avslappet - både for Kaizer og oss. Et annet eksempel er når han skal ut av buret i bilen. Da ønsker vi også at Kaizer skal forholde seg rolig, og ikke storme ut av buret og bilen. 

Kaizer er en artig og snill hund, og vi vil ta vare på hans nyskjerrighet og lekenhet. Så, vi passer fortsatt på at det blir mye lek kombinert med trening. En hund med oppgaver er mer fornøyd og avslappet, og litt rampestreker er nødvendigvis ikke et veldig stort problem. Livet skal være morro, og jeg liker at hunder har en posjon ramp i seg :-) 

Kaizer slapper av sammen med puta si. (11.11.11)


Kommentarer

Populære innlegg