Kurs i hverdagslydighet - En liten evaluering og oppsummering

I november har jeg og Kaizer deltatt på kurs i hverdagslydighet, i regi av Romsdal HundeklubbKaizer var superflink, og vi har lært mye. Tone Mork og Irene Lie var våre fantastiske instruktører; De var dyktige, tydelige, motiverende, oppmuntrende, blide og artige :-)

Kursopplegget var helt perfekt - En fin blanding av teori og praksis, og det var kurskvelder ukentlig med passelig lengde og innhold.

Bilde fra vår første dag med snø. (Trondheim, 27.11.1) 

Her er noen av de tingene vi har lært om på kurs i hverdagslydighet:

Ved å være med dette kurset har vi fått øvd mye på det å være sammen med andre hunder. Det har gått veldig greit, for Kaizer var mest opptatt av det vi holdt på med. Han elsker å lære, og har mange gode kvaliteter; Snill, rolig, leken og supersøt :-)

Kaizer med den nye favorittballen sin. (19.12.11)

Tone og Irene tilpasset også kurset til den enkelte på en veldig god måte. Det var artig å få lære noen ekstra øvelser. Blant annet lærte Tone oss innlæring av utgangsstilling med kassemetoden. Irene lærte også Kaizer flere ting, og en av de var berøring. Han lærte utrolig fort at når han berørte håndflaten, med snuten sin, så fikk han godbit. I ettertid har Kaizer selv overført dette til andre situasjoner; Han berører hos med snuten når han inviterer til drakamp. En annen situasjon er at han har dyttet oss hardt med snuten, etterfulgt av at han setter seg foran utgangsdøra, når han må på do. Så, vi kan ikke si annet enn at han er smart... og, særdeles god på kommunisere sine behov :-)

Videre vil vi delta på flere aktiviteter sammen med andre to- og firbeinte. Det er artig og utviklende. Vi er åpne for nye aktiviteter og øvelser, så lenge både jeg og Kaizer har det gøy.

Det er flere småting jeg vil huske på av det vi har lært:
  • Ikke gjør det for vanskelig for hunden, og husk at det skal ikke bare bli vanskeligere. Bruk også tid på de tingene hunden kan godt, for det er kjekt med suksess. 
  • Varier tidsrom mellom belønninger. Så langt er vi vel ikke kommet enda, men vi skal dit :-) 
  • En hund som får lov til å være kreativ vil bedre lære seg å følge med, i steden for å bli passet på. 
  • Ikke mas på hunden. Kommandoer skal sies en gang, og pass på at du ikke belønner hunden med godprat når den ikke følger med ;-) 
  • ... Listen kunne ha blitt enda lengre, men vi stopper her... for denne gang. ;-) 

Kaizer og jeg, på tur i Trondheim. (20.12.11)

Konkusjonen er at dette kurset har bidratt til mye motivasjon og trygghet til å arbeide videre med lydighet. Tusen takk til Tone og Irene for vel gjennomført kurs! 

Kommentarer

Populære innlegg